De Wateregge is aangesloten bij Kiekeboer’n
Kiekeboer’n: belevend leren op de boerderij!

De Kiekeboer’n van Twente, willen dat iedereen in Twente zich bewust is van de mooie producten die door de boeren bij hen in de buurt gemaakt worden en dat er waardering wordt uitgesproken voor het werk van de boer.

Hoe willen we dat bereiken?
Wij stellen onze bedrijven open voor onze ‘noabers’ in Twente. Bewustwording start al jong, daarom bieden we kinderen en jongeren op een interactieve manier educatie aan over voedselproductie, landschapsonderhoud, kringlopen, historie van de landbouw en de erven, en economie. Leerlingen van zowel het basisonderwijs als van middelbare scholen en speciaal onderwijs zijn blij verrast na het volgen van een les op de boerderij. Voorafgaand aan het bezoek op de boerderij wordt overlegd welke invalshoek de docent wenst en welke onderwerpen voor de leerlingen belangrijk zijn. Welke thema’s worden behandeld op school of binnen welk vak het boerderijbezoek past.

Door de cursussen die de boeren volgen en het lesmateriaal belevend te brengen aan de leerlingen is een boerderijles een prachtige aanvulling op de schoollessen.

Kom jij ook bij ons beleven?
We hopen je graag op onze of één van de andere boerderijen te ontmoeten! Klik op de link en lees wat wij en de buurt boeren te bieden hebben. Kiekeboer’n is een Twentse afspiegeling van Boerderijeducatie Nederland. De kiekeboer’n zijn tevens allen gecertificeerd en aangesloten bij Boerderijeducatie Nederland.